PrioTvå från Eksjöhus

Följ vår resa mot ett nytt hem när vi bygger ett PrioTvå från Eksjöhus

Innerväggar på gång

Publicerad 2015-11-02 10:56:02 i Allmänt,

Det händer mycket nu! Idag var vi på plats för elgenomgång i huset och då hade i princip alla innerväggar kommit upp. Vilken skillnad! Först nu man börjar förstå hur det ska bli. Vi är också väldigt nöjda med att vi gjorde tillval av ryggåstak. Blir en enorm skillnad inne i huset :)

Elgenomgången tog sin lilla tid. Skönt med en elektriker som varit i många Prio Två hus och som dessutom var tydlig med att detta är fult och här borde ni göra si och så. Blev en del tillval med spottar, annan väggbelysning, belysning i fönster, nätverk etc, men det hade vi räknat med. Tveksamt om vi vill veta vad kalaset kostar bara...

Kommentarer

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2015-11-02 15:18:41

Kul att det händer saker :-)
Elvalen ska bli intressant, lär kunna bli hur dyrt som helst! Några spotar i fönstren? Automatisk styrning av ute/mysbelysning?

Svar: Det blev hur dyrt som helst insåg vi nu när offerten trillade ner. Då skippade vi ändå spottar i vardagsrummet och körde endast automatisk styrning ute till garaget. Tog spottar i fönstren i vardagsrum och kök, men inte de andra.
Nja, vi får nog ta en funderare till innan vi spikar något...
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2015-11-02 18:55:12

Vad fick ni ge för fönsterspot?

Svar: De var inte kostnadsfria precis... 1100SEK inklusive arbete, sen tillkommer 10% som vår entreprenör tydligen ska ha för garantiåtagandet.
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Richard

Publicerad 2015-11-02 20:47:46

Vi hade spottar i fönstren i köket vi bodde innan och de var aldrig tända, i vårt bygge nu som snart är färdigt blev det bara spottar i taket på WC

Svar: Intressant reflektion. Vi sitter nu och funderar på att välja bort dem. totalt skulle elkillarna ha 70000 extra vilket känns lite mycket... Känns genomgående som entreprenörerna har ett sjukt pålägg nu när eksjöhus har bundit in oss i ett avtal man inte kan konkurrensutsatta.
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2015-11-02 21:24:08

Hur fungerar det när man ska skriva på entreprenadkontrakten hos eksjö. Är kontrakten klara att bara skriva på eller finns det möjlighet att påverka och göra tillägg?

Svar: Ja det är en bra fråga. I vårt fall var det ett standardkontrakt som vi inte kunde få i förväg. Med facit i hand var det dumt att inte begära det då vi, vad vi vet idag, hade haft ganska många åsikter kring kontraktet.
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2015-11-02 21:35:04

Får nog ta ett samtal med säljaren imorgon!

Svar: De stora sakerna är:
* entreprenören bör inte ha ett % tillägg på tillval från underentreprenörer.
* Säkerställ att ni får lägga vilken storlek ni vill på klinkers utan merkostnader.
* Tillse att ni får rabatt på ert kakelställe om de har erbjudande. Vi handlade till ordinarie pris.
* Förhandla så ni får nyckel till arbetsplatsen (verkar vara väldigt olika). Tillse iaf att ni får vistas på tomten och göra fint där innan slutbesiktning.
* Önska er en tydlig tidsplan över vad som ska ske vid olika tillfällen. speciellt om ni ska leverera saker själva.

Det finns säkert mer, detta var ett axplock :)
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Richard

Publicerad 2015-11-03 22:43:19

Det var mycket vi hamnade på 46.000:- för el, hur mycket tillval har ni? Men visst märks det att entreprenörerna har en annan miniräknare när de inte konkursensutsätts. Angående nätverk kommer vi ha två uttag i huset, hur många apparater har man som saknar wi-fi? Visst hade vi haft en större plånbok hade det säkert blivit det dubbla på el-posten men någon stans får man dra gränsen med alla tillval som går att göra, det blir dyrt ändå

Svar: Tycker inte vi hade så mycket tillval, men nätverksuttag i samtliga rum gör en kostnad på 7 000 kr. Resterande kostnad var spotlights, dimmers och framdragning av el. Vi har nu gjort en del justeringar och bland annat valt bort de 7 spottar som vi hade valt till fönstren och nu landar vi väl runt 45 000 kr på elen.
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2015-11-04 13:19:42

Det ingår väl 10 nätverksutag, står det i alla fall i våran standard och tillvalslista?? Eller har ni lyckats klämma in endå fler i huset för 7000:-?

Svar: Tror att "standard" varierar lite. Men vi kommer ha 18 fasta uttag i huset samt 2 dragna till garaget.
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-11-05 09:16:30

Får man fråga hur mycket det kostar att dra ut elen till garaget? :)

Svar: kan försöka svara på din fråga men förstår inte den riktigt :-) el ingår ute i garaget, eller menar du nätverket?
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-11-05 21:36:39

Valde ni garage ifrån eksjöhus? Vi har tänkt bygga garage själva i efter hand, så tror att vi måste betala för att få draget så att vi kan ha el i garaget? :) sorry för otydlig fråga

Svar: Ja, vi har garage från Eksjöhus, så det ingår! Ni kan säkert välja till det däremot :) Tänk på att det ska göras i ett ganska tidigt skede i samband med markarbetet bara!
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Ida

Publicerad 2018-01-24 09:49:54

Är ryggåstak ett tillval och vad kostade det isf.

Svar: Ja, ryggåstak är ett tillval. Nu är det några år sedan vi byggde, så jag misstänker det är bättre att kolla med en säljare! Men det är lätt värt varenda krona :)
husbyggeskane.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela