PrioTvå från Eksjöhus

Följ vår resa mot ett nytt hem när vi bygger ett PrioTvå från Eksjöhus

Tvättstuga beställd

Publicerad 2016-01-04 21:27:53 i Allmänt,

Vi valde (som många andra) bort tvättstugeinredningen som ingick från Vedum och byggde istället ihop en bättre förvaringslösning med Ikea.

Nu har vi klurat klart och hela tvättstugan är beställd. Tror det kommer bli jättebra!
Såhär kommer ena sidan se ut med en bänkskiva längs hela väggen. På motsatt vägg har vi på två högskåp.

Det som är lite tråkigt i sammanhanget är att vi inte tillåts att vara i huset och bygga ihop skåpen. Det vet vi många andra som fått, så det är en besvikelse som dessutom krånglar till det hela en del.
Detta är heller inget som det informerades om när vi valde bort inredning (utan det fick man gärna göra). Så ett tips till er andra som läser här och ska bygga är att kolla upp vad som gäller i ert fall, då det verkar skilja oerhört.
Vi får t ex heller inte måla utvändigt (i vårt fall endast garage), vilket vi tog för givet och hade önskat göra i höstas.

Kommentarer

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2016-01-05 14:26:51

Vi kommer göra nåt liknande, funderar på om vi ska ha ett högskåp mot köket istället för över/underskåp. Kommer ni ha ett vanligt 60 skåp (installationsskåp) för vattenrören?
Hoppas verkligen vi får komma in och även måla utsidan till våren - otroligt tråkigt att ni inte fick göra det!

Svar: Vi var också inne på ett högskåp där först, men valde sedan bort det för att detta kändes som ett luftigare alternativ!
När vi valde bort garderober så försvann även installationsskåpet, så det blir ett högskåp som matchar den andra inredningen. Som sedan får modifieras nertill såklart :)
Hoppas verkligen för er skull att ni får mer tillträde och möjligheter än vad vi fått. Det är ju hela grejen med att göra tillval/ändringar och det som är kul.
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Sofia Hedström

Publicerad 2016-01-06 08:59:02

Vad tråkigt att ni inte får pyssla under tiden! Verkar skilja väldigt mycket på olika ställen och vad olika säljare säger/tycker...
Vi börjar ångra att vi inte valde bort inredningen i tvättstugan, kommer inte ens ihåg hur vedums ser ut så blir spännande när det är på plats ;)

Postat av: Peter

Publicerad 2016-01-06 09:03:19

Snyggt! Så hade vi velat gjort. Men vi fick inte välja bort standard inredningen.

Svar: Vår säljare var väldigt tillmötesgående vad gällde tillval/bortval och detta var ett av skälen till att vi valde att bygga med Eksjöhus!
Det han dock inte upplyste om var hur detta skulle fungera rent praktiskt, utan man fick intrycket att det inte skulle vara några problem alls. Men när vi nu står här så fungerar det inte så smärtfritt med saker som vi valt bort och ska leverera/montera själva. Så efter att papperna blivit signerade är vår upplevelse att det tyvärr inte finns samma kundservice vad gäller att lösa saker.
husbyggeskane.blogg.se

Postat av: Familjen Blandberg

Publicerad 2016-02-18 10:42:52

Vi är inne på precis samma linje, bra mycket luftigare med över och underskåp mot köket.
Vi tänker göra precis likadant som ni. Får man fråga vad ni beställde och vad tvättstugan kostade från Ikea (sidan mot fönstret)

Kanske har ni tom ritningar? Det ser ut att vara 3x60 bänkskåp och 2x60+40 väggskåp?!? Och en bänkskiva över hela tvättstugelängden?! plus ho.
Något man bör tänka på vid beställning från Ikea?!

Svar: Lite rörigt här just nu, men tvättstugan blev riktigt bra! Kan återkomma med lite mer info inom kort, men vi har bänkskiva över hela längden (är toppen) och bänkskåpen är 3 st 60 cm. Vi tog dock lådor i stället för dörrar/hyllor. Lite dyrare, men mer praktiskt. Överskåpen är 60, 40, 60 cm.
Emma/Niklas

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela