PrioTvå från Eksjöhus

Följ vår resa mot ett nytt hem när vi bygger ett PrioTvå från Eksjöhus

Trädgårdsplanering

Publicerad 2016-04-01 17:05:00 i Allmänt,

Lite tyst här på bloggen, men så blir det när man har fullt upp!
Nu har vi i alla fall börjat planera för trädgården och det är inte det lättaste. Vår plan är att få det klart i sommar och inte hamna i fällan som många gör och låta just trädgården bli ett senare projekt.

Såhär ser i alla fall vår senaste skiss ut. Mur längs ytterkanten av tomten mot vägen och sedan klassisk stensättning på uppfart, framför huset och runt garaget. Mot grannen är det tänkt någon form av häck. Får se om man kan få det till något gemensamt projekt med lite tur!
På baksidan är det tänkt trädäck längs nästan hela huset. Det som inte är hundra spikat är hurvida vi ska bygga uterum direkt eller inte. Vi har diskuterat placeringen en hel del, och lutar nu åt att täcka dörren i vardagsrummet (inte fönstren) och ett fönster i ena barnrummet. Var först inne på att placera det i andra änden vid vårt sovrum, men sedan kom vi fram till att det nog inte är helt praktiskt att gå ut genom vårt sovrum. Nja, tål att tänkas på!
I nästa vecka trillar lite offerter in, så snart är vi förhoppningsvis igång :)

Kommentarer

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2016-04-01 20:13:16

Vi har också funderat en del på uterum på baksidan. Känns inte helt optimalt hur man än gör. Känns dumt att täcka för de stora fönstren. Samtidigt vill man inte gå ut via sovrummet. Vädra i sovrummen blir svårt dessutom.

Postat av: Ida

Publicerad 2016-04-02 10:54:27

Spännande, vad använder ni för program för att rita?

Svar: jag har inte hittat något bra program att rita med tyvärr. detta ritades faktiskt i gardenas bevattningsplanerare. väldigt enkelt program, nästan för basic. Men det dög till denna ritning :-)
Emma/Niklas

Postat av: Maria

Publicerad 2016-04-11 21:14:16

Vi har utgång från vårt sovrum till uterummet. Inget jag rekommenderar, väldigt opraktiskt. Men det var så när vi köpte vårt hus.

Svar: Lite så vi tänker, att det inte blir praktiskt om man ska sitta ute och äta t ex och måste bära allt genom sovrummet.
Emma/Niklas

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela