PrioTvå från Eksjöhus

Följ vår resa mot ett nytt hem när vi bygger ett PrioTvå från Eksjöhus

Inte som planerat

Publicerad 2016-02-18 12:20:56 i Allmänt,

Om Ni tycker att det är misstänkt tyst här på bloggen nu när vi egentligen borde ha varit som mest aktiva så beror det främst på att det som inte fått hända just hände.
I torsdags färdigställdes allt det sista i huset av byggarna och allt var klart inför denna veckans slutbesiktning.
I fredags fick vi dock samtalet som ingen vill ha. Vår byggare ringde och berättade att det varit inbrott i huset... Alla vitvaror borta, förstörd dörr, karm, puts. Repade golv. Och så vidare.

När värsta chocken lagt sig, så blir man i stället så arg och frågorna hopar sig.
Vad exakt är sönder? Har vår svindyra bänkskiva klarat sig när de ryckt loss häll etc. Kan vi ens ha slutbesiktning? Hur gör vi med hela flytten? Här är leveranser inbokade, flyttbil bokad, lägenheten uppsagd.

Efter många om och men så togs ändå beslutet att genomföra slutbesiktningen. Givetvis med en hel del restpunkter, men vi har fått nyckel som planerat och huset är nu vårt.

När saker och ting lugnat ner sig lite, så kommer vi återkomma! Vi har ändå hopp om det nu och är lite mer positivt sinnade än för ett par dagar sedan :)

Och dagens tips till er som bygger: se till att er entreprenör/byggare har bygglarm i huset. Det skulle vår haft, men hade det inte... Nu fick han en dyr läxa istället! Tyvärr med ganska stora konsekvenser för oss också!

Kommentarer

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2016-02-18 13:31:41

Åh fy vilken mardröm!!!
Hoppas det ordnar sig utan för mycket strul.

Postat av: Fanny

Publicerad 2016-02-18 13:49:34

Men fy!! Vilken mardröm för er och vilka idioter! Tänk att folk ska ha så jäkla svårt att skilja på ditt och mitt 😔 Hoppas dom löser allt fort! Ska genast kolla om våra killar har något slags larm!

Postat av: vinkelhuset.blogg.se

Publicerad 2016-02-18 16:39:18

Men nej?? Helt sjukt. Känner med er! Hoppas att allt går att lösa!

Postat av: Sofia Hedström

Publicerad 2016-02-18 21:48:55

Men fyfan vad trist! Man blir så jäkla arg att sånt ska få hända! Skönt ändå att ni fick nyckel och hoppas att ni får ordning på allt :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-18 23:50:15

Har följt din blogg, har varit riktigt trevligt! Vi ligger nästan i samma fas som er i vårat bygge och känner verkligen med er! Lycka till med inflytten och beklagar verkligen!

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-19 22:07:50

Hej! Vi bygger också ett prio 2. På samma gata som vårat hus byggs ytterligare ett prio 2. De hade också inbrott och blev av med alla vitvaror och kamin. Inte kul!

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-19 22:48:15

Men va fan, det är ju inte sant. Som sagt, dyra läropengar för byggare och olustig känsla för er del.Hoppas ni kan lämna det bakom er och flytta in på ett smidigt sätt. Håller tummarna och fortsätter följa er resa./Blandbergs

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela