PrioTvå från Eksjöhus

Följ vår resa mot ett nytt hem när vi bygger ett PrioTvå från Eksjöhus

Färgprov

Publicerad 2015-10-31 11:30:55 i Allmänt,

Nu i veckan har vi fått upputsat ett färgprov med den färgkod som vi valt till huset.

Vi har ju ändrat färgkoden under resans gång då det varit väldigt svårt att välja bara efter att ha sett en färgkarta.

Hur vi valde? Tja, jag körde förbi ett hus som vi gillade färgen på och när jag kom hem snokade vi rätt på adress och ringde till ägaren. Det visade sig vara en väldigt trevlig person som till och med kunde lämna över färgkoden direkt i telefon.
Såhär ser den färgen ut. 

Förhoppningsvis ser vårt likadant ut snart :)

Grundputs

Publicerad 2015-10-23 18:36:59 i Allmänt,

Idag när vi svängde förbi huset hade första lagret puts kommit på.
Blir ju mer spännande när nästa lager som då är infärgat (förhoppningsvis med rätt färg) kommer på. Val av kakel och klinkers

Publicerad 2015-10-16 21:40:03 i Allmänt, Materialval,

Idag har vi valt kakel och klinkers vilket inte är det lättaste. Tyckte ändå vi jobbade på ganska bra och var klara på en timme.
Tyvärr ändras ju reglerna gällande våtrum hela tiden och för att få rätt med fall etc utan att behöva göra väldigt stora åtgärder så kan man inte välja för stora plattor på golvet och det satte lite griller i huvudet på oss.
För er som bygger med Eksjöhus så är det värt att nämna att det tillkommer extra kostnader per kvm för arbetskostnad så fort man väljer något annat än deras så kallade standardmått (15x15 etc). Att det skulle tillkomma extra för materialet pga våra val var vi inställda på, men att vi även får betala extra för arbetet (för t ex en 30x30 platta) kom som en överraskning för oss och det är inget som Eksjöhus informerat om (i alla fall inte så att vi uppfattat det). Att folk väljer 15x15 kakel/klinkers till hela sina badrum idag kan ju inte vara så vanligt...
Nåväl, såhär blev valen:

Stora badrummet får en fondvägg i grått som på bilden och vita 25x40 plattor (de på bilden är mindre) på övriga väggar. På golvet samma plattor på bilden, men dubbelt så stora (30x30) som var det största som gick att välja.
Lilla badrummet får samma golv och vita väggar, men istället för fondvägg blir där en bred pelare bakom toalettstolen med stående stavmosaik (den som syns på badkarsfronten).
Vi valde att hålla samma stil på badrummen för att det ska se någorlunda enhetligt ut :)


Till entré och tvättstuga/groventré hade vi fokus på att det skulle vara praktiskt och tåligt och då rekommenderas granitkeramik som ska klara av det mesta.
I entrén fick vi äntligen våra stora plattor (60x60), medan tvättstugan räknas som våtrum så där fick det bli 30x30.


Köket var det allra svåraste och här velade vi en hel del. Till slut blev det stora vita plattor med vit fog där det alltså bara blir skarv åt ett håll (åt sidan).

Känns som ganska neutrala val, men vi tror att det blir bäst i längden. Niklas ville ha röd mosaik till köket, men här satte mäklar-Emma stopp. Det enda huset jag inte fått sålt i år hade rött kakel och alla hatade det. Måste vara ett tecken 😜

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela