PrioTvå från Eksjöhus

Följ vår resa mot ett nytt hem när vi bygger ett PrioTvå från Eksjöhus

Tvättstugan

Publicerad 2016-02-23 20:49:00 i Allmänt,

Ett rum som vi är väldigt nöjda med är faktiskt tvättstugan. Här valde vi bort inredningen som ingick som standard till Prio Två från Eksjöhus och köpte själva från Ikea.
Ingen större skillnad i pengar och nu fick vi oerhört mycket mer förvaring och det blev dessutom snyggare!Både bänkskiva och golv går i grått (bilderna ljuger lite).

Inflyttade

Publicerad 2016-02-23 20:23:00 i Allmänt,

Efter lite inledande kaos så har vi denna vecka fått våra nya vitvaror och har börjat komma på plats. 
Ni får hålla tillgodo med mobilbilder tills vi fått mer ordning och har rotat fram systemkameran!


Vårt sovrum
 

Kök
 


Vardagsrum/matplats
 
Lilla allrummet

Inte som planerat

Publicerad 2016-02-18 12:20:56 i Allmänt,

Om Ni tycker att det är misstänkt tyst här på bloggen nu när vi egentligen borde ha varit som mest aktiva så beror det främst på att det som inte fått hända just hände.
I torsdags färdigställdes allt det sista i huset av byggarna och allt var klart inför denna veckans slutbesiktning.
I fredags fick vi dock samtalet som ingen vill ha. Vår byggare ringde och berättade att det varit inbrott i huset... Alla vitvaror borta, förstörd dörr, karm, puts. Repade golv. Och så vidare.

När värsta chocken lagt sig, så blir man i stället så arg och frågorna hopar sig.
Vad exakt är sönder? Har vår svindyra bänkskiva klarat sig när de ryckt loss häll etc. Kan vi ens ha slutbesiktning? Hur gör vi med hela flytten? Här är leveranser inbokade, flyttbil bokad, lägenheten uppsagd.

Efter många om och men så togs ändå beslutet att genomföra slutbesiktningen. Givetvis med en hel del restpunkter, men vi har fått nyckel som planerat och huset är nu vårt.

När saker och ting lugnat ner sig lite, så kommer vi återkomma! Vi har ändå hopp om det nu och är lite mer positivt sinnade än för ett par dagar sedan :)

Och dagens tips till er som bygger: se till att er entreprenör/byggare har bygglarm i huset. Det skulle vår haft, men hade det inte... Nu fick han en dyr läxa istället! Tyvärr med ganska stora konsekvenser för oss också!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela